Ballerina Passion

Ballerina Passion is mijn eerste fotoboek dat ik in eigen beheer uitgaf. Het project startte in 2017 en eindigde in maart 2019. 2 jaar lang heb ik de balletacademie achter de schermen gevolgd. Toen ik aan het project begon, wist ik helemaal niets over dans en ik had zeker nooit gedacht dat ik er mijn eerste fotoboek aan zou wijden.

Het begon als een vraag voor een korte foto opdracht, voor een oude schoolvriendin. Zij is het hoofd van de Balletacademie van Leuven en ze vroeg me om "enkele foto's" te maken. Maar al snel raakte ik zo geïntrigeerd door deze dansers dat ik ze dag en nacht wilde fotograferen. Hun enthousiasme voor ballet heeft de mijne voor fotografie verder aangewakkerd.

Mijn boek concentreert zich vooral op wat er achter de schermen gebeurt. Als fotograaf ben ik vooral nieuwsgierig naar de dingen die niet direct zichtbaar zijn: het harde werken en de voorbereidingen die voorafgaan aan een dansvoorstelling. Wat het publiek ziet tijdens een optreden is het resultaat van talloze uren hard werken backstage.

Het boek heeft een beperkte oplage en is bijna uitverkocht. Wens je toch nog één van de laatste unieke exemplaren te bestellen, stuur dan een mail naar griet.dewijngaert@gmail.com .

BallerinaPassion 1.jpg

Bestel het boek hier

Name *
Name